måndag 27 oktober 2008

Träning med Lego och Vincent

Sitter och väntar på att maten ska bli färdig, och nej, det är inte Riku som lagar mat till mig utan jag värmer mat i micron, färdigmat... I alla fall, medan jag väntar på detta tänkte jag passa på att uppdatera bloggen lite. :)

Idag har Vincent återigen varit på dagis, det är 14 arbetsdagar kvar på stambytet och alltså 14 dagar kvar på dagis för Vincent.
Efter att jag hämtat honom från dagis idag, kom Lena och hämtade upp mig och så begav vi oss iväg med Lego och Vincent till hundklubben. Det var första gången de egentligen träffades och de fick springa lösa ett tag i skogen innan vi gick in på planen för att träna. Vincent och Lego gick jättebra ihop, det var verkligen kul att se att Vincent för en gång skull ville leka med en annan hund!! Händer inte ofta. Han brukar mest nonchalera dem och gå och spatsera i egen takt... Men lekte gjorde de och dessutom riktigt bra!!

Träningen gick bra. Jag körde lite slalomkombinationer med Vincent och han skötte helt ok!
Fick även prova på mina instruktörkunskaper :) och hjälpte Lena och Lego lite. Lego är bara 7 månader och vi tränade lite tunnlar och lite framåtsändade mellan hinderstöd, med bommen liggande på marken. Lego var riktigt duktig och kommer nog bli en blivande agilitystjärna!!

lördag 25 oktober 2008

Lördag

Nu är det bara 15 arbetsdagar kvar på stambytet... Det är verkligen ingen hit att leva utan badrum, rinnande vatten och toalett!! Hur överlevde de förr i tiden!!
Har egentligen inget att skriva om just nu märker jag, och säkert ni också genom att jag började detta blogginlägg med att klaga och inte skriva ett dugg hundigt!!

Får nog ta och hitta på lite med Vincent här hemma så det finns lite att skriva om...

Hej på er alla!

tisdag 21 oktober 2008

Agilityträning + sektormöte

Phu! Äntligen hemma! Vincent och jag har varit på hundklubben mellan kl 18-21,30 nu på kvällen. Vi började med att träna lite agility, framåtsändande och kontaktfält stod på agendan, men det blev några slalomingångar oxå... Är riktigt nöjd med Vincents framåtsändade, han bjöd bra på hinder och hade ett riktigt bra sug. Han rev inte heller och var koncentrerad :). Kontaktfälten var helt ok, inga direkta framsteg men vi har inte tränat det så ofta heller, man får alltså framstegen som man förtjänar dem...

Efter träningen var det dags för sektormöte. Vi diskuterade en mängd frågor och drog över tiden med en halvtimma. Ja ja så kan det bli ibland. Jag tycker i alla fall att det är kul att vara med i sektorn! Jag hoppas på att vi kan bli en riktigt sammansvetsad agilitygrupp som har mycket gemensamt och åker ut och tävlar tillsammans!! :) :) Tyvärr så är det 2 sektormedlemmar som kommer att sluta nu till årsskiftet, och det är tråkigt!

A1 är färdig så när som på ett prov som jag ska göra och skicka in! Men det känns som en baggis i jämförelse med själva kursen. Tycker det var en rolig och väldigt lärorik kurs, men jag tycker det är extremt jobbigt att gå sådana kurser och är verkligen glad över att den är över!! Så här i efterhand gick det ju relativt bra, men är inte helt tillfreds med att stå och göra saker som andra ska bedöma o s v. Blir såå nervös!
Nu är jag i alla fall inspirerad till att hålla kurser i vår och det ska verkligen bli riktigt kul!!

onsdag 15 oktober 2008

Nytt regntäcke


Nu har Vincents fina regntäcke kommit!! Är supernöjd med det, det sitter perfekt och ser välgjort ut. Det är måttbeställt efter Vincent och jag beställde det av Stornäs sadelmakeri. Har tre andra täcken därifrån som jag också är supernöjda med. Nu vill jag bara ha lite regn så jag kan testa täcket!
:)

måndag 13 oktober 2008

Lite bilder...

...på hur fint vi har det nu i badrum och hall...

Badrum


Hall



A1 och stambyte...

Helgen har tillbringats på Nyköpings brukshundklubb där första delen av A1 hölls! Det har varit otroligt lärorikt, jobbigt och svettigt! Nästa del kommer att hållas under nästa helg och efter det är jag förhoppningsvis agilityinstruktör!! :)
Jag får så mycket inspiration när jag går kurs och har även fått inspiration till "vanlig" träning och har 1000 ideér på hur jag ska grundträna vår nya valp!! Allt känns verkligen jättespännande. Vår "fröken är Ninnie Lindvall och hon är otroligt duktig på att inspirera till hundträning tycker jag. Hon är däremot väldigt krävande och ställer STÄNDIGT jobbiga och svåra frågor till oss! Men det är bra för då får man tänka till och lära sig att förklara det man menar och inte bara uttrycka sig med vissa fina ord. Ett ex: Jag kanske svarade på en fråga med att det är viktigt att man är tydlig och ger bra instruktioner! Då kontrade hon direkt med att fråga vad menar du med tydliga instrukioner? Vad är det? Ja så höll det på hela helgen och man blev riktigt trött i huvudet. Kan utan att överdriva tala om att jag somnade ovaggad i både lördags och söndags!

Väl här hemma idag är det för övrigt allmänt kaos! Det efterlängtade/hatade stambytet har idag påbörjats... Vi kommer att vara utan badrum och kök i 25 arbetsdagar. Upptäckte idag när jag skulle hälla ut Vincents dammiga vatten att vi inte har något avlopp där vi kan hälla ut vatten i!! Inte heller har vi något rinnande vatten, men det var jag iof medventen om och har hällt upp vatten i en 20 liters dunk... I och med stambytet så går Vincent återigen på dagis. Han kommer att vara där under hela stambytesperioden. Han blir bara stressad av att det bilas och springer en massa byggjobbare in och ut dagarna i ända. Tror inte heller att det är speciellt hälsosamt att utsätta deras hörsel för oljudet som blir av bilande!
Det efterlängtade med detta stambyte är ju att efter dessa 25 arbetsdagar så kommer vi ha ett lyxigare och nyare badrum!! Jippie!! Måste tänka så, så att jag står ut med denna röra!!

onsdag 8 oktober 2008

Agilityträning med Amanda & Svea

Ja det blev lite agilityträning igår också! Alltså träning 2 dagar i rad, Vincent är mycket nöjd :). Igår tränade vi med Amanda och hennes mamma Svea som har två dansk-svenska gårdshundar. Vi byggde en bana och körde den från 2 håll. Kan väl inte säga att det gick så där jättebra för Vincent och mig, han var en aning för uppstressad och gjorde många missar som att springa rätt igenom vissa hinder... Ja han gör så där ibland och tror det är när han vill för mycket, han sansar sig helt enkelt inte... Sen var jag väldigt slarvig på att visa Vincent vart han skulle, men det var i alla fall kul att köra och det var ett tag sedan vi tränade på hel bana, vilket vi verkligen behöver så träningen var behövlig! Efter träning tog vi en liten promenad i skogen alla tre!

Idag är jag ledig :) Skönt!! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men något ska vi nog komma på!

måndag 6 oktober 2008

Promenad + agilityträning

Vi har varit på klubben och tränat lite agility. Ställde upp en slalomkombination och så tränade vi lite kontaktfält på A-hindret. Träningen gick bra och vi höll på i ungefär 25 minuter. Det är väldigt fina promenadvägar till klubben som för mig är nyupptäckta! :) Merparten av promenaden är genom skogen så det är perfekt för Vincent att kunna få springa lös där, vilket han uppskattar! Det blir ju en perfekt uppvärmning oxå så man kan ju börja träna direkt när man kommer till klubben.

Igår blev det parning mellan Blanco Pirata Miss Furia och Don Von Camp Achensee. Nu väntar vi med spänning på om det kommer bli en liten hanvalp för oss i slutet på januari!!

Söt!

Vincent har en skön sovstil! :)










torsdag 2 oktober 2008

Höstpromenad!

Har just kommit in ifrån en härlig och uppfriskande höstpromenad med Vincent. Vi var ute och gick i ungefär 1 ½ h, i blandad terräng. Det finns verkligen mysiga promenadvägar häromkring och man kommer relativt fort ut på landet där det ju är så mycket mysigare att gå sina promenader!
Under promenaden såg vi bla 3 hästar, hundar x flera, plus att jag hittade en jättebra klätterbacke till Vincent och så inkluderade promenaden även en praktvurpa, just i klätterbacken. Jag gled ner för hela den branta och LERIGA backen och blev helt geggig av lera! Mina nyinköpta skinnhandskar fick ta den värsta stöten och var helt lerinpackade... Kan lugnt säga att det var en händelserik promenad och dessutom mycket trevlig!!
Nu ska jag laga mig lite mat, sedan ska jag med gott samtvete sätta mig och kolla på lite TV!

Ha en skön kväll alla!