onsdag 26 november 2008

Onsdag morgon

Är riktigt bortskämd med att vara hemma mycket nu! Sista delen i skolan är projektarbete och det är nästan bara jobb hemma så jag har lite semester känns det som! Vincent är också glad eftersom det betyder mer träning, långpromenader och gos här hemma!

I helgen börjar ridhusträningen. Tyvärr kan inte jag och Vincent vara med de två första gångerna utan vi kommer vara med först den 14/12. Men det gör inte så mycket, vi kommer ju hålla igång fram till mars så det blir nog träning ändå så vi blir nöjda! Är sugen på att köra igång ordentligt nu, och börja tävla!! Vår första tävling blir i början av januari, den 4-5 tror jag det var. Ska bli superkul och spännande!!

Snart föds förhoppningsvis vår lilla valp också! V 49 är det beräknat till och det är ju v 48 nu så det är inte så lång tid kvar!!! Känns självklart kul med en ny liten valp, men också lite läskigt!! Men det är väl så det ska kännas antar jag.

tisdag 25 november 2008

Here are the rules:

1. Post the rules on your blog

2. Answer the six "8" items.

3. Let each person know they have been tagged by leaving a comment on their website.

8 Favorite TV Shows:
Oj ser sällan på TV...
Om det blir TV på kvällarna så blir det Sjukhuset, Bonde söker fru, nåt inredningsprogram, Dansbandskampen...

8 Things I Did Yesterday:
1: Möblerade om
2: Städade
3: Tränade lite trick med Vincent
4: Svarade på och skickade en mängd mail...
5: Latade mig
6: Promenader med Vincent, 1 långrunda.
7: Letade jobb
8: Somnade

8 Things I Look Forward To:
1: Börja jobba!
2: Få lön
3: Vincent uppflyttad till klass 3
4: Ove
5: Färdigrenoverad lgh
6: Sommaren
7: Komma i mina jeans igen :)
8: Färdig med projektarbetet

8 Favorite Restaurants:
Oj! Har nog inte gått på 8 restauranger!

8 Things On My Wish List:

1: Få vara frisk
2: Ha friska djur
3: Vara rik
4: Bil!!
5: Fint stort hus på landet
5: Ny laptop
6: Båt
7: Ny garderob
8: Trivsamt arbete

8 People I Tag
1: Sandra Källström

fredag 21 november 2008

Bakdelskontroll och nosdutt

Mer bakdelsträning och lite nosduttsträning har stått på schemat idag.

Bakdelskontroll:
Fungerar bättre och bättre. Idag hade han båda baktassarna på varsin fiskbulleburk! :) Tyvärr så välter de väldigt lätt då han tar stöd mot den lilla kanten och sätter sin tyngd där... Men träningen går klart framåt!

Nosdutt:
Gick inte bra alls med plastlocket liggande på marken. Han fattar när jag håller plastlocket i handen eller om jag sätter den på väggen el dyl, men så fort den ligger på golvet blandar han ihop den med "trampa" övningen och trampar frustrerat på den flera gånger med framtassarna tills han slutligen börjar bita på den. Inget av de beteendena vill jag ha så det blev ingen bra träning av nosdutten idag. Nu kommer jag inte använda mig av nosdutt med Vincent på kontaktfälten eftersom jag tränat in trampa ist. Men vill lära honom ändå, mest för aktivering så det gör ju inte så mycket att träningen tar lite tid.

torsdag 20 november 2008

Ny blogglayout

Idag har det blivit en långpromenad. Hittade en ny runda som tar 1 timme att gå. Perfekt och det var även en bra kvällsrunda då man går bland mycket folk och villor. Känns tryggt!

Imorgon är jag ledig, superskönt. Ska hinna med att träna Vincent och även lata mig lite tror jag :)

Försöker få till en räknare på den här sidan, som håller koll på hur många besökare jag har... Går dock inte så bra att få dit den, vet inte hur jag gör riktigt... har koden men får inte in den på sidan... Hanna, du kanske kan förklara för mig igen?? :)

onsdag 19 november 2008

Bakdelskontroll och långpromenad i snön

Härligt när det kommer lite snö tycker jag! Jag och Vincent var ute på en långprommis med Maria H idag. Mysigt att lufsa i snö!

Aktivering har det blivit i form av bakdelskontrollträning. Det har gått lite si sådär med den träningen hittills, men idag verkade det som polletten trillade ner i Vincents lilla huvud. Eller om det hade att göra med att belöningen bestod i kalkon ist för Frolic, kan vara möjligt det också... :) Bra gick det i alla fall och han fattade att det är någonting med bakbenen som gör att min matte ger mig kalkon, bäst att fortsätta flytta dessa nyupptäckta ben lite till och se vad som händer :). Än så länge får han bara upp ett bakben, hans vänstra på en fiskbulleburk men imorgon ska det tränas vidare. Idag gick han från att hysterisk börja krafsa med framtassarna på burkarna efter några sekunders förvirring till att faktiskt upptäcka något där bak på kroppen också! Ett ganska stort framsteg tycker jag när det sett såå hopplöst ut tidigare!

Kul med klickerträning!

måndag 17 november 2008

Plugg och lite aktivering av hund inomhus...

Ja så har eländet med plugget börjat igen efter några sköna veckor med praktik! Har under den här helgen haft ångest över engelskan. Vi skulle lämna in ett miniprojekt och jag tycker verkligen inte att det är lätt med engelska! Har i alla fall lämnat in uppgiften alldeles precis och det känns något lättare för tillfället. Ikväll har jag därmed bara kvar en projektbeskriving över examensarbetet som vi ska arbeta med imorgon i skolan...

Vincent har fått aktivering i form av lite teknik och finputs av rallylydnaden. Har övat lite ingångar, sitt fot och runt och sitt... Orkar inte förklara mer än så, ni som fattar ni fattar, ni andra kan hoppa över, inte så viktigt liksom.
Övningarna fungerar jättebra inne! Inte alls som det var i ridhuset där intresset var på ett minimum från Vincents sida. Eller egentligen är Vincent helt oskyldig! Jag hade råkat få med mig *Weber...

*För er som inte vet. Weber är Vincents alterego som faktiskt inte visat sig på ganska länge, men förra helgen var det oturligt nog Weber jag fick med mig på kursen. Så kan det bli ibland och i de lägena är det bara att acceptera läget! Inte så mycket man kan göra för att påverka situationen..

fredag 14 november 2008

Märgben och badrum

Igår var jag och på Mads hund och katt i Södertälje och handlade ett märgben till Vincent. Han var mäkta stolt över det och bar runt på det överallt i lägenheten. Han ville t om sova med det i vår säng, men där sa vi ifrån och han gömde de istället riktigt ordentligt i sin korg för att sedan hoppa upp i sängen och sova med oss :). I morse när han vaknade var han tvungen att kontrollera att benen låg kvar...

Idag blir vårt badrum färdigt!!! Jippie! Det är ju såå skönt att återigen kunna gå på sin egen toalett och duscha i sin egen dusch! Badrummet är jättefint, men det ser lite trångt ut... Kanske är det en vanesak, hoppas det!

måndag 10 november 2008

Rallylydnad

Börjar med att uppdatera den här sidan innan jag gör någonting annat vid datorn idag! Sitter med mail och uppdateringar hela kvällarna känns det som och jag vill knappt se åt en dator längre!

Det går så mycket tid åt den här ridhusträningen som jag håller i och även att uppdatera agilitysidan... Nu är i alla fall anmälningstiden ute för ridhusträningen så förhoppningsvis får jag det lite lugnare med mail tiden framöver!

I helgen har Vincent och jag varit på rallylydnadskurs! Det var roligt men Vincent var verkligen inte på något roligt humör. Han var typ intresserad en kvart av 3 timmar på kursen. Resten av tiden var det lukta i backen som gällde och han ville inte ens ha korv som jag nästan tryckte upp i nosen på honom. Fick dock under kurstillfället veta att det var en löptik med i gruppen och jag hoppas att det var förklaringen på hans bristande intresse för sin matte. Han brukar nämligen annars älska att lära sig nya saker och brukar verkligen inte vara den hunden som är totalt ointresserad av träning. Jag skämdes verkligen över vår prestation i helgen! Men jag ska träna vidare hemma på rallylydnaden och förhoppningsvis har jag lärt mig så pass mycket att jag kan träna vidare på egen hand. Rallylydnaden var som sagt annars väldigt rolig och jag tycker det är en rolig lydnadsform som jag gärna vill hålla på med!

Nu är det bara 4 dagar kvar på stambytet och jag har nog aldrig längtat såå mycket efter en egen toalett som bara jag och min familj går på!!!

onsdag 5 november 2008

Goda valpprognoser!

Idag var jag inne och kikade på Malin och Davids hemsida och såg att de hade fått goda valpprognoser från fodervärden till Miss Furia. Hon har alla teckan på att vara dräktig!! Nu längtar jag ännu mer till v 49 då den lilla valpen förhoppningsvis anländer till världen!!
För er som ännu inte vet efter vilka DP jag ska ha valp så kan ni gå in och kika här

måndag 3 november 2008

Det är exakt 1 vecka sedan jag uppdaterade den här bloggen och det är på tok för länge sedan! Det har varit mycket nu i dagarna och mycket av min datatid har faktiskt gått till att uppdatera Södertälje BK's agilitysida... Men ska skärpa mig!

Idag har Vincent och jag återigen träffat Lena och Lego och vi begav oss även denna gång till klubben för promenad och träning. Lego och Lena är jätteduktiga och det är kul att ha några försökskaniner att agera instruktör på... Vet inte om de tycker det är lika kul dock... Märker att jag måste bli tydligare när jag förklarar! Nu är det inte så förberedda träningar från min sida men ska försöka att vara tydligare med mina instruktioner.

För vår del i träningen idag gick det inge vidare... Vincent var för det första väldigt ofokuserad, ville mest nosa i backen och det är inte vanligt förekommande på en agilityplan för hans del. Vi tränade slalomingångar men det visade sig att vi även fick träna utgångarna på slalom för Vincent har börjat gå ur slalom när det är 2 pinnar kvar, speciellt när vi kör högerslalom. Jag tror det är jag som börjat sakta in på något sätt mot slutet och det stör honom så pass mycket att han går ur efter 10:e pinnen. Måste träna det här mer nu, vill inte få in något skit i slalomet som fungerat så bra för oss den senaste säsongen!

Här hemma är det annars ruskigt kallt. I helgen hade vi bara 14,7 grader inomhus!!! Jag har lidit! Nu har vi fått låna ett värmeelement av svärföräldrarna och har det riktigt varmt och skönt med hela 17, 7 grader! Ni "hör" ironin hoppas jag.

Nu väntar sista promenaden, sedan är det sängen som gäller för oss båda! Riku kommer inte hem än på ett par timmar så att vänta på honom känns inte som någon vidare idé om jag ska orka skriva på barnkliniken i morgon och dessutom göra det bra!

Go'natt