måndag 13 oktober 2008

A1 och stambyte...

Helgen har tillbringats på Nyköpings brukshundklubb där första delen av A1 hölls! Det har varit otroligt lärorikt, jobbigt och svettigt! Nästa del kommer att hållas under nästa helg och efter det är jag förhoppningsvis agilityinstruktör!! :)
Jag får så mycket inspiration när jag går kurs och har även fått inspiration till "vanlig" träning och har 1000 ideér på hur jag ska grundträna vår nya valp!! Allt känns verkligen jättespännande. Vår "fröken är Ninnie Lindvall och hon är otroligt duktig på att inspirera till hundträning tycker jag. Hon är däremot väldigt krävande och ställer STÄNDIGT jobbiga och svåra frågor till oss! Men det är bra för då får man tänka till och lära sig att förklara det man menar och inte bara uttrycka sig med vissa fina ord. Ett ex: Jag kanske svarade på en fråga med att det är viktigt att man är tydlig och ger bra instruktioner! Då kontrade hon direkt med att fråga vad menar du med tydliga instrukioner? Vad är det? Ja så höll det på hela helgen och man blev riktigt trött i huvudet. Kan utan att överdriva tala om att jag somnade ovaggad i både lördags och söndags!

Väl här hemma idag är det för övrigt allmänt kaos! Det efterlängtade/hatade stambytet har idag påbörjats... Vi kommer att vara utan badrum och kök i 25 arbetsdagar. Upptäckte idag när jag skulle hälla ut Vincents dammiga vatten att vi inte har något avlopp där vi kan hälla ut vatten i!! Inte heller har vi något rinnande vatten, men det var jag iof medventen om och har hällt upp vatten i en 20 liters dunk... I och med stambytet så går Vincent återigen på dagis. Han kommer att vara där under hela stambytesperioden. Han blir bara stressad av att det bilas och springer en massa byggjobbare in och ut dagarna i ända. Tror inte heller att det är speciellt hälsosamt att utsätta deras hörsel för oljudet som blir av bilande!
Det efterlängtade med detta stambyte är ju att efter dessa 25 arbetsdagar så kommer vi ha ett lyxigare och nyare badrum!! Jippie!! Måste tänka så, så att jag står ut med denna röra!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Agilityinstruktör! Härligt, då kanske du får hjälpa mig och Lego under våra första stapplande steg i agilityvärlden till våren. Kommer du att ha någon kurs då eller hur fungerar det?

Stambyte är ingen hit. Men som sagt du får tänka på hur bra det blir när det är klart =0)
Kram

Anonym sa...

Hej!
Jag hjälper er gärna med agilityn! Jag kommer troligast att ha kurs i vår, men om det inte blir så hjälper jag dig gärna ändå, måste ju ändå träna vincent och då kan ni oxå hänga på så kan jag lära er lite! Men först måste jag bli godkänd =)