torsdag 31 juli 2008

Konditionsträning + agilityträning


Ett svalkande dopp är skönt efter en cykeltur! Men Vincent är skeptisk...

Idag har jag kört järnet med Vincent. Vi har cyklat ca: 9 km och så har det varit en vända ut till klubben för lite agility. Det var ganska tungt för Vincent att hänga med på cykelturen så vi tog det lugnt. Stannade ibland för lite återhämtning i värmen, drickpaus osv... Ute på agilityplanen var han dock åter pigg och gav järnet över kombinationerna. Just nu känns det som kontaktfältsträningen står lite still, det är ungefär samma läge hela tiden, det blir inte någon direkt förbättring tycker jag. Men jag ska ändå kämpa på för jag tror på teorin och jag har ju ändå gjort övningarna svårare så ska kanske ha lite tålamod... Vi körde lite framåtsändande också och det gick helt ok. Funderar på att åka ut imorgon och träna också, innan vi åker till Borlänge. Skulle vara bra att köra igenom en hel bana, men det är såå tråkigt att bygga en själv, det tar sådan tid! Fast det är väl just så man INTE ska tänka, om man vill komma någon vart inom sporten! Ja vi får se vad som händer imorgon. Kanske har oanade krafter att bygga bana imorgon!

onsdag 30 juli 2008

Semesterångest

Ibland är det lite jobbigt att bo i lägenhet och vara utan bil på sommaren. Jag känner mig så fruktansvärt låst, speciellt när det är högsommar ute och jag egentligen inte vill något annat än att åka till en mysig strand och ligga och lapa sol! Det är ju sådant som liksom inte går lika lätt när man inte har någon bil och i och med att man sitter i en lägenhet så blir det ett sådant projekt att bara lägga sig ute som man skulle kunna göra om man bodde i ett hus. Fast hus vill jag inte ha så det är egentligen bilen som saknas för med en sådan kan jag ju ta mig i princip vart som helst! Krångligt det blev det där, men jag har lite semesterångest, att jag liksom inte tar tillvara på soltimmarna!

Igår var i alla fall Vincent och jag hemma hos Sandra. Det var jättemysigt! Vi badade vid deras brygga, tog ut båten på en liten tur i Mälaren och hade det alldeles underbart ute i sommarvärmen. Sandra bor ju en bit bort så Vincent och jag tog tåget dit. Det gick smidigt. Inne i tågvagnen satt det en snäll tax som Vincent tyckte var skoj. Sandra och Tuva kom och hämtade oss i Strängnäs och hon hade beställt en varsin kebabsallad som vi mumsade i oss när vi kom fram till Välnäs gård.

Vad har vi mer gjort i dagarna? Jo i förrgår var jag ute på hundklubben och tränade agility. Det gick bra men kontaktfälten är absolut inte helt hundra än så vi har ganska mycket träning kvar innan jag känner mig nöjd med dessa. Men men det får ta sin lilla tid. Nu är det ju visserligen tävling i Borlänge till helgen men det får gå som det går! Kul ska det i alla fall bli att komma ut och tävla. Fast jag har börjat att bli lite nervös. Blir alltid lite extra nervös när jag inte tävlat på ett tag...

söndag 27 juli 2008

Stött hund...

Oj vad fort den här helgen har gått! Jag och Riku har varit på bröllop. En av mina bästa barndomskompisar gifte sig och bröllopet var sagolikt!
Vincent lämnade vi hos svärföräldrarna ute i Länna och det var faktiskt första gången vi lämnade honom där själv. Allting hade gått jättebra, men Vincent den rackarn, skrämde upp mina svärföräldrar ordentligt genom att försvinna spårlöst från deras tomt. De hade ropat och ropat efter honom men Vincent syntes inte till! När de sedan, ca 1 timme senare fick besök av ett par bekanta, såg de en nyvaken och dammig Vincent kika fram under deras altan! Han hade alltså legat just under deras fötter i ungefär en timme och nonchalant struntat i att hans "hundpassare" halvt oroat och ropat ihjäl sig när han inte syntes till någonstans! När de sedan fick besök blev det väl för intressant där uppe ovan altan att Vincent tyckte det var värt att ge sig tillkänna. Ja det där är Vincent i ett nötskal, han kan vara bra fräck ibland! För tillfället här hemma ignorerar han oss totalt. Han besvärar sig inte med att ge oss en enda blick och är för stolt för att visa att han egentligen är överlycklig över att vi har hämtat honom igen. Men aldrig att han skulle visa oss det, när vi till synes helt obesvärat bara kan lämna bort honom sådär utan anledning liksom! Han tycks tänka att om inte vi bryr oss om honom så tänker han minsann inte bry sig om oss heller! Han reagerar alltid så när man varit ifrån honom några dagar, nonchar oss totalt i typ en dag och är verkligen jättesur! Det brukar dock vara bortglömt efter en dag så imorgon är han nog sig själv igen! :=

torsdag 24 juli 2008

Stendörren



Åh vad det är härligt med sommar! Idag har vi varit till Stendörren och badat och solat hela dagen lång. Det är så fint där ute och alldeles perfekt att man får ta med hund! Idag hittade vi en bra plats med både skugga och sol så Vincent hade det skönt han med. Visserligen så gillar han ju sol men det är skönt att det finns en möjlighet för honom att kunna lägga sig i skuggan när han blir varm.
Hade tänkt åka ut och träna med Vincent nu ikväll, men jag har på något konstigt sätt lyckats att få ryggskott så kan knappt gå upprätt. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer ha några känningar av detta om en vecka när vi ska tävla i Borlänge!

Vincent redo för en lång dag ute vid havet. Han får bära sina egna bajspåsar...

måndag 21 juli 2008

Glad Vincent

Kontaktfältsträningen börjar smått ge lite resultat. Vi var till klubben och tränade idag och nu kan jag köra kontaktfälten i en bana med andra hinder och han kan även då koncentrera sig på trampandet, vilket han inte kunde förut.
Vincent var för övrigt helt vild på planen. Han tyckte verkligen det var kul att komma iväg och träna lite. Det var ju ett tag sedan och man märker direkt på honom när han är lite övertänd. Eller lite och lite, med Vincent är det ju så att han aldrig reagerar lite på något, utan det är allt eller inget som gäller :) Just nu ligger han iaf nöjd i sin korg och sover. Säkert överlycklig över att ha fått tillbringa några minuter ute på agilityplan! Det är en mycket tacksam hund att träna!

fredag 18 juli 2008

Semester

Nu är vi åter hemma igen. Vi har tillbringat 1 vecka ute i Länna, hos mina svärföräldrar. Svärföräldrarna har i sin tur varit i Finland och vi passade på att åka ut i skogen och passa deras hus! Vincent har haft det underbart. Inga koppelpromenader på en vecka, mycket spring i skogen och det bästa av allt kunna ligga ute på tomten en hel dag om han vill! Han njuter verkligen när han är där ute! Själv har jag också bara kopplat av. Jag har gått i bikini de dagar som vädret tillåtit och slappat i solen med en bra bok. Är det det som kallas semester??

Nu är det inte så lång tid kvar till agilitytävlingen i Borlänge. Jag ska träna flitigt med Vincent ute på klubben. Kontaktfält och knepiga slalomingångar är prio, men ska försöka hinna med lite annat också.

torsdag 10 juli 2008

Kontaktfältsträning

Äntligen har jag tagit mig tid till att åka ut till klubben och tränat lite kontaktfält med Vincent! Vi har inte varit ute på agilityplanen på länge känns det som. Jag tycker träningen gick bra. Använde mig av target för att få till "två av och två på" utan onödiga konflikter. Ska köra så ett tag så han får in ett säkert beteende. Mot slutet av träningen tror jag faktiskt inte ens att han kollade på targetplattan utan han gjorde bara som han skulle utan att tänka för mycket och det är dit jag vill komma, att det ska vara naturligt att han ska ner med framtassarna men vara kvar med baktassarna. Han tycker verkligen att övningen är kul och det känns som att jag lyckats bra med träningen!! Körde lite slalom också och försökte pressa honom lite, sprang ifrån honom i slalom och han klarade det fint! Han ökade bara farten och höll sig kvar i slalomet! Han har däremot lite svårt för vänsterslalom om han kommer ur en vinkel efter "kl 2". Jag vet vad det beror på, och problemet är att han drar sig mot mig och därmed kommer ur kurs från första porten. Han har ju alltid haft det problemet i vänsterslalom men när jag kommer mer rakt på så har jag lärt mig att placera mig bakom honom och då kan han ta hindret rätt. Men om man kommer från en vinkel tex kl 3 så är ju jag helt plötsligt framför honom och då drar han mot mig så jag har svårt att få honom att gå in i första porten. Krångligt förklarat, men om någon fattar och vet hur man kan träna bort detta så är det ju bara att höra av sig :)

För övrigt så kommer ev ha köpt en lägenhet innan sommaren är över. Vi var och kollade på en i veckan, var med på budgivningen och vann denna! Men som sagt inga papper är påskrivna så man vet ju inte vad som kan hända då! Men det lutar åt att vi snart kommer att bo i en 3:a!!

Vet inte om jag nämnt att jag ska tävla i lag i Borlänge?! Terroristerna heter vi och det ska bli riktigt kul tycker jag!! Mina lagkamrater är Pernilla med Terror och Eva-Marie med Märta och Kitty!

måndag 7 juli 2008

Snart semester!

Nu är det bara en vecka kvar till min semester börjar! Ska bli skönt med lite ledighet.
Idag är Vincent med Riku ute i skogen där Rikus föräldrar bor. Han kommer att vara där till på tisdag. Skönt för honom att få springa av sig ordentligt och vara lös i två dagar! Det blir ju inte så mycket lösspringande här i stan.
Ska snart iväg och träna, sen är det jobb som gäller. Usch vad jag är omotiverad till att arbeta nu!!

onsdag 2 juli 2008

Nyduschad


Var till apoteket idag för att köpa nytt hundbalsam. Tyvärr så visade det sig att Humilac hundbalsam var slut hos leverantören och jag fick därför köpa ett nytt, ett som inte veterinären gett någon order om att jag ska använda. Jag hoppas inte det ska ha någon större betydelse men lite nojjig blir jag allt då det andra har fungerat så bra. Men jag tror ändå att det är schampot som är det viktigaste! Nu får det bli så här iaf, det är ju inte så mycket att göra när inte balsamet går att få tag i!

tisdag 1 juli 2008

Utmattad...














Vincent blev helt slut efter lite aktivering!! Han har slocknat i sängen och är återigen lugn! Tänkt vad lite som behövs för att trötta ut en liten hundhjärna. Finns inga ursäkter när jag inte har aktiverat honom, för det tar ju faktiskt ingen tid!

Apportträning!














Idag har jag varit och shoppat en ny, orange och fin apportbock. Tänkte göra ett nytt försök att lära in Vincent vad han ska göra. Med den apportbocken jag har hemma, en i trä har det verkligen gått dåligt med. Han vet inte alls vad han ska göra med den och blir bara stressad när han ser den. Är det någon som har något tips på hur man får hunden intresserad av apportbocken?? Hur har ni som lyckats gjort?? Det är liksom detta moment som gjort att jag lagt lydnaden på hyllan ett tag...
Som ni ser på bilden vill han iaf ta denna i munnen, men sedan är det ju lite si och så med överlämnandet till mig. OM han får bestämma lägger han sig gärna i sängen med denna och gnager lite... Inte riktigt så som jag har tänkt det hela...

Annars så händer det inget speciellt. Jag har städat och tvättat. Känner mig duktig! Den senaste timmen har jag aktiverat Vincent med lite små konster. Han har fått vila lite för länge nu och börjar bli lite jobbig igen!!! Verkligen dags att ta tag i all träning!