lördag 28 juni 2008

Tröttisar...

...är vi hela bunten idag. Jag känner mig hur seg som helst. Vincent verkar oxå trött, eller så sover han för att inget bättre erbjuds just nu, kan mycket väl vara så... Vet inte varför jag är så himla trött, kommer knappt ur sängen på morgonen! Eftersom jag inte brukar vara så trött tror jag att det är bra att sova länge om kroppen vill det. Antagligen behöver jag lite mer sömn nu så då är det bara att passa på att sova när man nu kan det. Det verkar som om Vincent har ändrat sin dygnsrytm han med, för han kan lugnt ligga och sova till kl 9 på morgonen utan att vilja gå ut tidigare. För ett halvår hände det aldrig! Klockan 7 ville han ut och då hade man dragit på det någon halvtimma sådär för att kunna få sova lite längre än till kl 6 en lördagsmorgon!

Eftersom jag känner mig så seg idag tänkte jag skippa styrketräningen och gå 7,5 km med Vincent i Tvetaspåret. Känns som en bra idé!!


tisdag 24 juni 2008

Bokat in lite tävlingar

Ja då har jag bokat in lite tävlingar. Det känns lite konstigt att inte ha varit iväg och tävlat på ett tag, lite skönt har det varit att vara mer hemma på helgerna, men också tråkigt då det är himla kul att tävla!!
Förra veckan var jag och Vincent i Strängnäs och tävlade på sörmlandscupen. Vincent var jätteduktig och han vann hoppklassen. I agilityklassen diskade vi oss tyvärr, men det var inte ett dåligt lopp och jag är nöjd med det ändå! Han börjar bli riktigt duktig i starten nu och jag känner att jag verkligen har fått bukt med det problemet. Han håller sig riktigt lugn och på tävlingen sist lämnade jag honom och gick bort ganska långt innan jag kallade in honom. Han satt riktigt lugnt och fint och väntade in sin startsignal! Jag trodde aldrig att han skulle kunna vara så här lugn i en start men det kan han tydligen. := Nu ska jag underhålla det här beteendet och förhoppningsvis blir hans starter ännu bättre i framtiden!


Vincent klättrade upp själv på prispallen när vi var och kollade på formel 3 förra helgen. Han börjar ju bli van att stå som nummer 1 på pallen :-D

tisdag 17 juni 2008

Formel 3



I helgen var jag, Vincent och en massa andra och kollade på när Riku skulle köra formel 3 i Linköping. Vincent var cool och brydde sig inte nämnvärt om alla bilar utan stod och kollade på allt en hel dag! Han var dock helt slut när vi skulle åka hem och somnade nästan direkt i bilen.
Rikus syrra var med och när vi skulle åka hem så frågade hon om hon inte fick låna Vincent ett par dagar. Visst fick hon det, känns lite lyxigt sådär någon dag ibland att vara hundfri. Igår låg jag hela dagen efter jobbet och slappade i soffan, vilket jag inte gjort på evigheter känns det som!!! Har kanske kollat på tv ca 3 gånger den senaste månaden. Ok inte om man räknar in helgen men så här en vardag är det ytterst sällan jag sitter framför tv:n. Jag ska hämta Vincent ikväll. Det är som sagt skönt att vara hundfri någon dag, men det räcker så, efter några dagar börjar jag absolut sakna honom och alla aktiviteter som kommer därtill!

fredag 13 juni 2008

Sovmorgon...



Vincent har blivit en riktig sjusovare igen! *skönt*
Jag har oxå passat på att lata mig den här veckan. Började jobba i måndags och det är em den här veckan, vilket betyder tider mellan 14-22 ungefär. Vi har inte gjort så mycket hemma. Igår tog jag en cykelrunda med skräphunden, måste ju hålla igång hans kondition. Vi missade tyvärr kursenavslutningen i går! Jättetråkigt!! Men så kan det vara ibland... Nu ska jag ta och väcka Vincent så vi kommer ut på morgonpromenaden innan det blir lunchdax :)

måndag 9 juni 2008

Sista pinnen fixad!

Nu är vi uppflyttade till klass 2 även i agilityklassen!! Det känns såå skönt! Vi har uppfyllt vårt mål att komma upp till klass 2 i år och det känns bra att det redan blev så i början av säsongen! Har inte bråttom upp till klass 3 utan ska ut och tävla och ha roligt nu!! Målet i år får istället bli att vi ska få ordning på kontaktfälten till 100 % och även få till ännu bättre starter! Vi har inga mer tävlingar inbokade. Jag tänkte träna mycket nu över sommaren och kanske vänta någon månad med nästa tävling. Det är ju inte så mycket tävlingar nu under juni och juli. Iaf inga som ligger relativt nära. I augusti såg jag att det finns många tävlingar så tänkte att vi kan tävla mycket i slutet av sommaren. Det kan vara skönt att finslipa lite och få ordning på det som inte fungerar till 100 %! Få se om jag kan hålla mig till det! Har ju blivit en tävlingsfreak!! :)

fredag 6 juni 2008

2 diskningar...

ja bättre än så blev det inte idag. Jag var inte skärpt idag. Kände mig nervös och konstig. Vincent var också annorlunda men antagligen p g a att jag var ofokuserad och slarvig. Är absolut inte nöjd men ska tänka igenom vad som var anledningen till att det inte fungerade och bättra mig till imorgon. Det minsta jag kan kräva är att jag är skärpt och med i matchen!! Måste få tillbaka min sköna känsla innan jag kör, vet inte hur bara...
Det som fungerade bra idag var kontaktfälten! Alltid nå´t!

onsdag 4 juni 2008

Snälla föräldrar...

har jag!! Jag kommer att få låna pappas nya bil hela helgen, allt för att jag ska kunna tävla! De har inte haft bilen i mer än en vecka och ändå erbjuder de mig att låna den under helgen! Jättesnällt!! Utan den hade det nog inte blivit något tävlande för min del. Jag har nämligen ingen bil den här helgen. Riku är med bil och husvagn i Blekinge och tillbringar veckan på Sweden Rock. Så tack snälla för lånet av bilen!!! :)

Har tränat kontaktfält idag och det gick riktigt bra! Jag höll mig en bit ifrån honom på nerfarten, alltså klevett steg åt sidan och helt plötsligt så blev han mycket lugnare och kunde fokusera på det han skulle utan att titta på mig! Jag hoppas att det lilla kanske kan vara lösningen på hans problem att inte kunna hålla sig lugn när han ska ner och trampa. När jag är precis intill så stressar han upp sig, kollar på mig och i och med det så vrider han hela kroppen i sidled och glider av hindret. När vi hade problem med vänster slalom, eller ingången i vänsterslalom så hade han oxå problem när jag var för nära honom och när jag kom på att jag skulle stanna upp och inte pressa honom mot hindret, helt enkelt ge honom lite luft, så började han helt plöstligt att fixa den ingången och efter att jag kom på det så har han i stort sett aldrig missat i vänsterslalom om det inte varit något annat som har stört. Jag ska träna mer i morgon på kontaktfälten och utvärdera om det verkar funka lika bra imorgon, jag hoppas det!!

Nu ska jag ta och lägga mig och läsa en bok. Det känns såå lyxigt att kunna få läsa en skönlitterär bok och inte någon kurslitteratur! Terminen är nämligen slut nu och jag är fri från tentor och plugg hela sommaren!! :)

tisdag 3 juni 2008

Inoff Nynäshamn

Ja vad ska man säga om tävlingen igår.?? Är absolut inte helt nöjd med vare sig min insats eller Vincents insats i agilityloppet. Hopploppet gick däremot jättebra och vi kom runt på 5 fel som egentligen inte var några 5 fel. Domaren dömde 5 fel efter slalom som varken jag eller någon annan förstod vart de 5 felen kom ifrån. Jag kollade dessutom på filmen efter vårt lopp och den gav inte heller någon förklaringen på vad vi gjorde för fel. Men men det är inte så viktigt då det var en inofficiell tävling och resultat inte räknas. Jag vet ju att det var ett bra lopp och det är det som är viktigast.
Åter till agilityloppet:
Vincent tjuvstartade och vi började därför tävlingen med att diska oss. Tog tillbaka honom och nästa start gick bra. Väl på kontaktfälten kom felen som jag nästan väntat på att de skulle göra. Det har varit såå nära på flera tävlingar att han hoppat över kontaktfälten. Har tränat alldeles för lite på detta och det är jäkligt dåligt av mig då jag ju så väl vet att det är just det som vi behöver träna på!! Skärpning. I helgen är det ju officiella tävlingar igen och jag måste verkligen hårdträna med Vincent imorgon och på torsdag!
Jag tog iaf om kontaktfälten tills de funkade på tävlingen och det är jag glad över att jag gjorde. Det var ju lite det som var meningen med den här tävlingen att jag skulle träna på det vi har svårt för och tänja lite på gränserna som man inte vågar när det är officiella tävlingar. Resten av loppet gick dåligt. Jag var ofokuserad, slapp i handlingen och det gav utslag direkt i form av en stressad hund som inte visste vart han skulle.

Vi ska ladda om här nu och försöka göra bättre ifrån oss under helgens tävlingar. Om allt går enligt planerna kommer vi tävla fredag, lördag och söndag. Ska bli kul och jag har som mål att vi ska ta den sista pinnen i agility klass 1.

måndag 2 juni 2008

Nynäshamn

Ikväll är det tävling i Nynäshamn. En inofficiell tävling som vi ska åka på som en avslutningstävling för tävlingskursen vi går. Känner mig lite stressad idag så det känns lite jobbigt att åka iväg, men det blir säkert bättre när jag väl kommit iväg. Ska packa allt nu så det bara är att åka sedan. Jag kommer nämligen hem från skolan typ samma tid som jag behöver åka till tävlingen, men ska försöka sluta lite tidigare!

Ska packa nu!