tisdag 30 september 2008

Stadspromenad

Alldeles strax ska Vincent och jag iväg på en hundpromenad i stan. En sektormedlem från SBK hade mailat och dragit ihop en liten träff så jag hoppas vi blir några stycken som kommer att promenera med våra vovvar! Det var länge sedan Vincent och jag var på någon gemensam promenad med andra och jag tror det blir skoj!
Här hemma är allt i sin ordning, tror Vincent skött sig bra hemma själv idag med, om inte annat så var han tyst när jag kom hem! *glad*
För övrigt så verkar det som om värmen kommit tillbaka i lägenheten. Vi har haft det svinkallt flera dagar nu, men nu verkar det som om värmen åter är tillbaka i elementen! Hoppas de håller i sig för det är inte varmt ute längre...

måndag 29 september 2008

Måndag och skön dag!

Är på ett bra humör idag! Allt känns soft på något sätt, tror jag börjar känna mig hemma här på nya stället och vanliga rutiner är igång igen, ganska skönt faktiskt! Hoppas och tror att Vincent skött sig lite bättre själv idag oxå. I vilket fall som helst så var han tyst när jag kom hem. :)
Idag har vi gått en promenad på kvällen som jag uppskattar till 5 km. Spännande och kul med nya promenadvägar! Denna var riktigt fin och jag kommer säkert gå den fler gånger. Väl hemma passade jag på att duscha Vincent och det var även kloklippning på schemat. Inget som Vincent uppskattade, men han gör heller inte några större protester utan låter sig snällt schamponeras och kloklippas.

Igår la jag ju spår till Vincent. Jag la ett spår som var ungefär 250 m med en 90 graders vinkel. Han spårade lugnt och metodiskt och jag tycker han var riktigt duktig. Han hittade klöven och tappade aldrig riktigt bort spåret. Är supernöjd och tror Vincent uppskattade aktiveringen! Ska lägga fler spår nu i höst och göra lite annat än bara agility som inte är lika lätt att syssla med under vintern.

söndag 28 september 2008

Viltspår

Idag blir det ett viltspår till Vincent. Vi ska snart åka ut till svärföräldrarna och där väntar en stor skog där man kan lägga ut lite blod och annat äckligt!

Har förberett här hemma med att hälla upp blod i en flaska, samt lagt ut klöven för upptining...

lördag 27 september 2008

Tvetaspåret

Ska alldeles snart åka iväg till Tvetaspåret med Vincent och där ska vi ta en promenad med Maria H. Ska bli skönt med lite promenadsällskap, samt att få lite motion!

Har fått sova mig utvilad idag och är på ett bra humör!! Längtar lite efter den nya valpen också och vi försöker komma på namn här hemma :) Tror det kommer bli en O-kull så namn på o är aktuella. Har ni några bra förslag så tar jag tacksamt emot detta!

torsdag 25 september 2008

Ensamhetsproblem...

Klubbmästerskapet gick inte så bra, eller är nöjd med Vincents prestation, men det blev lite missar som ledde till disk i båda loppen. Det var i alla fall kul att tävla lite och Vincent uppskattade det verkligen!

Pratade med en granne idag, jag ringde på hos henne för att höra hur Vincent är när han är själv. Han var ju helt hysterisk i måndags och det känns inge bra att han inte kan slå sig till ro när vi är borta... Tyvärr så talade hon om att han är lite olycklig här hemma när han blir lämnad själv... Jag talade om för henne att han inte har hållt på så här tidigare *hoppas jag!!*och att han bara är hemma från 13:30-15:30. Hon tyckte inte att han störde men berättade att han ylar till och från under hela tiden han är själv. Det känns jättejobbigt att han börjat med detta och jag hoppas verkligen att det slutar!!! Vill inte att han ska bli en hund som inte kan vara själv, när han kunnat det förut! Någon annan som har erfarenhet av flytt och orolig hund? Det kanske är helt normalt att han är lite orolig nu? Eller det kan jag ju svara på själv, klart det måste kännas annorlunda för honom, men är mest nyfiken på om någon varit med om samma sak och att det blivit bättre efter ett tag. Har inget minne av att han höll på såhär i den förra lgh när vi precis flyttat in, fast å andra sidan så var han ju inte själv alls då, han gick ju på dagis... '

Ja det är bara att hoppas att han blir lugnare. Märker i alla fall skillnad när jag är hemma, han följer inte efter mig varje steg längre...

Nu till en annan spännande sak! Malin Gabrielsson hörde av sig i måndags och berättade att Furia börjat löpa! Vi kommer om allt går som det ska få en liten valp i slutet av januari!! :) Lite tidigare än vad jag trodde. Mars hade passat lite bättre av den anledning att jag troligtvis hunnit börja på ett nytt jobb och kommit in i lite rutiner med det. Nu kommer vi bli med valp i samma veva som jag troligast börjar nytt jobb och det känns inte optimalt, men det ska säkert gå bra ändå! Riku kan ju lägga sina tider lite som han vill så för valpens del kommer ju det finnas någon hemma hela tiden. Jag hade ju dock hoppats på att kanske kunna ta lite semester när valpen kommer, men det vet jag inte om det känns så himla bra att göra precis som man börjat på nytt jobb... Men men, allt löser sig säkert!

tisdag 23 september 2008

Klubbmästerskap

Ikväll är det tävling på klubben! Ska bli roligt och bra för Vincent att göra något kul! Det var länge sedan... Ska gå tänkte jag, få se hur lång tid det tar från nya lägenheten!

Skriver mer sen och berättar hur tävlingen gick!

måndag 22 september 2008

Flyttat!

Ja nu har vi äntligen flyttat! Allt är färdigt i den gamla lägenheten och hyresvärden besiktade den idag u a. Skönt! Nu ska vi bara komma i ordning här hemma... Men det ska bara bli kul!

Vincent är dock lite orolig i lägenheten. Han har inte kommit till sin rätt än och gillar inte att bli lämnad ensam. Han är ensam ungefär 2 timmar per dag och idag ylade han när jag kom hem... Jag hoppas verkligen att han slutar med det och beteer sig precis som han gjorde i den förra lägenheten, alltså inget ylande när han är själv! Men det kanske tar ett par dagar för honom att acklimatisera sig. Jag är bara rädd för att han kommer lägga till sig en ovana när han börjat att låta när han är själv, men jag kanske oroar mig i onödan!? *Hoppas*

Imorgon är det Klubbmästerskap i agility på Södertälje BK. Vi ska dit och det är på tiden att Vincent får tävla lite igen!

Nu ska jag lägga mig och sova. Är såå trött!

torsdag 18 september 2008

Klicker

Ikväll ska jag plugga, packa och försöka hinna med min hund! Känns som han har blivit lite åsidosatt den senaste tiden.
Det kommer inte bli någon träning på klubben för det hinner jag inte med, men vi ska träna lite hemma ikväll. Håller på och lär honom lite grundfärdigheter som jag hela tiden ansett honom kunna, men som jag nu insett att han inte kan till 100 %. Det handlar framför allt om kommandot sitt! Han kan det jättebra i vissa situationer, men i vissa situationer så verkar han inte fatta alls och det tror jag beror på ordet sitt är situationsinlärt... Men det är bara att träna vidare, faktiskt ganska kul att träna om massor, och det är såå mycket roligare med klicker tycker jag. Tror Vincent också tycker det!

måndag 15 september 2008

Ny lägenhet!

Idag fick vi nycklarna till vår lägenhet! Har flyttat över några kartonger och packat upp lite i det nya köket. Det är mycket mer plats i det här köket och det är underbart! Har hunnit med att vara på ett föreningsmöte som handlade om stambytet idag också. Mycket intressant! Det bor väldigt många pensionärer i huset märkte jag när jag var på mötet! :) De verkade trevliga, om än något gaggiga... Hoppas ingen av dem läser den här bloggen! *Ops* En tant som bor i samma hus som vi, fast längre ner frågade mig direkt om vi hade hund. Hon hade nämligen hört en hund i huset idag sa hon... Vad säger man om detta?? Jag som inte ens kan minnas att han skällde nåt idag, men de har kanske inte så mycket för sig på dagarna att de lyssnar och är nyfikna på oss grannar!? Ja ja hon var väldigt trevlig och det behöver ju inte vara mer menat än att hon faktiskt uppfattade att vi har en hund, utan att lägga en negativ värdering i det!
Han är ju inte själv så ofta så det ska nog inte bli några problem med att han stör i vilket fall som helst!

söndag 14 september 2008

Oj vad tiden går!

Det känns som att tiden bara rinner iväg och jag hinner inte med mycket hundrelaterat alls!! Har inte varit och tränat på klubben på länge och Vincent börjar smått bli ohanterlig! Det märks så fort på honom när vi inte gör så mycket, och då menar jag framför allt någon form av mental träning. Promenader ser jag till att han får långa varje dag, då jag vill att han ska hålla sig i god form! Han har dock börjat bli van att vi tävlar på helgerna eller att det är någon seriös träning på schemat och det har det ju inte varit de senaste 2 veckorna så nu när det är lite lungare har han väldigt svårt att komma till ro och så fort jag närmar mig ytterdörren så står han där och hoppar och hoppas på att det är något kul som ska hända!! Försöker att köra lite stimulans här hemma, med klickerträning och uppletande av föremål i lägenheten, men det tycks inte räcka, han tröttnar aldrig!! Igår var jag ute och sprang 7 km med honom. Man kan ju tro att han skulle ha blivit lite trött av det, ja i kroppen i alla fall, men han var totalt oberörd när vi var framme och och flåsade inte ett dugg! Om sanningen ska fram så drog han runt mig de 7 km vi sprang! En annan flåsade i alla fall tillräckligt för att skrämma bort alla i vår närhet och det var nog ingen som undrade ifall jag sprungit 7 km eller inte!! Ja det är nog bara att konstatera att Vincent har en oförskämt bra kondition och det är ju bra det, då jag vill att han ska orka prestera flera lopp per dag när det är tävlingssäsong!

torsdag 11 september 2008

Caniskurs

Har anmält mig till en gratis klickerkurs på internet. Har fått mina första lektioner och det verkar kul och lärorikt. Visserligen så har jag redan läst en del av detta då jag har en klickerbok från Canis, men det är kul att mer få lite konkteta saker som vi ska träna på. Igår tränade jag, eller repeterade targetstickan. Vincent tycker det är så kul när vi tränar med klicker så det känns verkligen inspirerande att träna på detta vis! Kommer lära min nya hund klicker från början och förhoppningsvis kommer det att fungera alldeles utmärkt!
I helgen var jag och Vincent och promenerade med Amanda och söta Tira. Det var jättetrevligt och vi båda uppskattar lite promenadsällskap! Vincent vill bara inte riktigt erkänna det än och vill spela på att han är totalt ointresserad av Tira! :)

tisdag 9 september 2008

Längesedan...

Oj vad länge sedan det var jag skrev här senast! Det har inte hänt så mycket hundrelaterat tyvärrr och jag har varit lite upptagen med packning av kartonger och planering inför flytten... Ikväll blir det iaf lite hundrelaterat för vi ska iväg till Södertälje BK där det är dags för den sista delen av Sörmlandscupen. En cup som Vincent och jag knappast kommer att placera oss i men det är bra att åka dit och se det som en träning! Vi har nämligen diskat oss i några lopp och jag tror inte vi kan komma så långt då! Dessutom så missade vi den första deltävlingen som var på Apollogruppen.

måndag 1 september 2008

Helgens tävlingar

Resulterade i en 3:e placering som bästa resultat. Tyvärr så fick vi förargliga 5 fel på näst sista hindret och det kostade oss vår förstaplacering!! Är nöjd med Vincents prestation under helgen men lite mindre nöjd med min tajming... Bara att träna vidare antar jag!! Läs mer om hur det gick i vår tävlingsblogg på hemsidan.

Vincent i poserar i pappas bil, lite elprylar i bakgrunden...