fredag 29 augusti 2008

Tävlingspsykologi...

Vilken slödag det är idag! Är ledig från skolan och har verkligen passat på att slappa! Fast jag börjar bli lite rastlös nu så det är nog dags att börja syssla med något!
Det är några saker jag måste hinna med idag och det är:
  1. Packa några kartonger inför flytten
  2. Bada Vincent
  3. Diska
  4. Gå på spinning
  5. Långpromenad med Vincent
  6. Laga mat

Kanske är lika bra att sätta lite fart. Klockan har ju redan hunnit bli halv ett och snart är det dags för spinningpasset! Har lite lätt ångest inför detta pass, jag har inte tränat på hela sommaren och jag VET hur sjukt jobbigt det är att gå på spinning, tycker inte det är jättekul heller men det är bra träning så ska ge det en chans till nu i höst! Behöver verkligen komma i lite bättre form, det är inte så många kläder jag kommer i längre om jag säger så...

Nog om detta. Imorgon är det tävling i Örebro! Det ska bli kul, har ju fått min bok "Lyckas på tävling" och den är verkligen jättebra. Jag har ibland lite svårt att fokusera på rätt saker på tävling och det brukar resultera i att jag är loj i min handling under tävlingen. Ibland blir jag nervös och tänker att vi diskar oss säkert eller så tänker jag att jag måste ta en pinne i detta lopp! Denna tankegång är inte alls bra och hjälper oss inte att lösa uppgiften. Jag citerar Nina Svartberg:

"Tankar som kretsar kring resultatet bidrar ofta till ökad anspänningsnivå. Resultatet är ju något som kommer senare, efter själva prestationen. Dessutom är resultatet i sig inte något som man helt kan påverka eftersom det också styrs av domarens bedömning, konkurrenternas prestationer och så vidare. Att istället fokusera på sin egen uppgift i tävlingssituationen styr fokus till det relevanta: det vi själva kan kontrollera. Det hjälper din prestation att fokusera på uppgiften, och känslan av kontroll ger ökad trygghet. Styr alltså fokus till din uppgift i nuet: att förbereda dig väl och sedan utföra din tävling steg för steg"

Det är precis det jag ska börja göra. Jag ska bara tänka på hur vi på bästa sätt ska ta oss genom banan, och vilka kommandon jag ska ge Vincent. Det är det enda som är relevant för vår uppgift och lyckas jag att fokusera på våra arbetsuppgifter så kommer ofta resultatet av sig själv! Att fokusera på ett resultat hjälper ju oss inte att lösa uppgiften!

Blev kanske luddigt det där men jag tror det kommer att hjälpa mig massor att tänka sådär istället för att tänka på saker som jag ändå inte kan påverka. Det tar ju bara onödig energi från det som jag måste tänka på!

Nej nu är det dags att sätta lite fart, ska börja med att packa några kartonger!

onsdag 27 augusti 2008

Bilder på Vincents "barn"

Det är väldigt kul att få kontakt med mattar och hussar till Vincents barn! Här är några kort på skönheterna ifrån hans senaste kull på Jämtesjöns kennel!

Söta Boris- 4 månader på detta kort!
(Jämtesjöns Knatte av Ängla)

Boris


Skönheten Kajsa! (Jämtesjöns Kajsa av Ängla


Jämtesjöns Kajsa av Ängla

Visst är det söta!

tisdag 26 augusti 2008

Morgontröttisar...

...har vi två stycken här hemma, ja bilden nedan talar sitt tydliga språk! Vincent vill gärna sova länge men det är väldigt viktigt att väcka matte runt sex-snåret för att få lite mat i magen... Han kryper direkt ner i sängen efter detta och sover gärna några timmar till! Att hans matte kanske inte lika lätt somnar om efter frukosten som ska serveras tidigt verkar inte bekomma honom nämnvärt...

måndag 25 augusti 2008

2:a på DM 2008!

I går var vi på Nynäshamns brukshundklubb och tävlade både DM och officiell agility. Det blev tyvärr inga resultat i den officiella då vi diskade oss i både agility och hopp, men på DM gick det bättre! Agilityloppet gick kanonbra och Vincent kom i mål på 0 fel och det räckte till en 2:a placering. I hopploppet rev han tyvärr andra hindret och vi kom i mål med 5 fel och en andra placering även där. Vann gjorde vår klubbkompis Key med sin duktiga hund Alem! Stort grattis!! 3:e platsen knep Ingela med Hera, även hon från Södertälje BK!

Det blev en sen kväll innan prisutdelningen gick av stapeln, här står vi tre ekipage från Södertälje och klockan har redan hunnit bli 20.00! Men glada är vi för våra medaljer!

lördag 23 augusti 2008

Lördag och tvättstuga...

Härligt med lördag! Idag är det tvättstuga för hela slanten! Samtidigt kikar jag lite på OS också, inget jag vill missa om jag får välja. Fast det går ju inte så bra för oss svenskar så lite besviken blir man allt!! Tänk vad roligt det skulle vara om agility fanns som OS gren!! Jag skulle i alla fall titta!

Snart är det dags att börja förbereda sig för flytten som komma skall. Vi har haft tur som hittat en tjej som kan och vill flytta in den 22 september och det innebär att vi slipper dubbelhyra, hur skönt som helst!!

I morgon är det tävling i Nynäshamn. Det ska bli kul att tävla, och jag hoppas det kommer gå bra!! Ska försöka ladda rätt och verkligen vara med i handlingen och hjälpa Vincent så gott jag kan. Om det sedan leder till nollade lopp ja då är jag supernöjd!! Viktigast är dock att jag kommer känna att vi gör bra lopp, det behövs då jag inte gjort så bra lopp på de senaste tävlingarna! Skulle behöva boken -Lyckas på tävling- nu till helgen, så jag kan förbereda mig bra mentalt!! Tyvärr så kommer inte boken komma tills dess och jag får förlita mig på mina egna kunskaper tillsvidare..

torsdag 21 augusti 2008

Lyckas på tävling


Denna bok har jag beställt! Har velat köpa den länge men nu har jag äntligen inhandlat den på Adlibris för 213 kr. Hoppas den är bra!

Tävling Nykvarn

Igår var det dags för Sörmlandscupens 3 deltävling, denna gång i Nykvarn. Jag åkte dit i jeans och linne och såg förskräckt när jag kom fram att det både regnade och åskade!! Helt sjukt, Nykvarn ligger bara ca 1 mil från Södertälje och där var det strålande sol och inga mörka moln alls!! Ja ja, det var bara att gilla läget och inse att man troligtvis kommer vara dygnsur när man åker hem.

Tävlingen började med ett agilitylopp som gick relativt bra. Vi fick 5 fel för en vägran till en tunnelingång men resten gick super!! Han har vägrat ganska ofta på tunnlar tycker jag så måste träna det oftare, som så mycket annat jag måste träna oftare... :)
I hopploppet gick det helt ok också, fast det blev disk direkt... När det är träningstävlingar så försöker jag att utmana Vincent på det som han har svårt för så att vi kommer vidare även på tävling. Det är lite kul att kolla vart vi ligger och göra sådana saker som jag inte vågar på officiella tävlingar. Denna gång utmanade jag honom lite i starten och testade att gå lite längre ifrån honom än vanligt. Det blev tyvärr en tjuvstart så jag hade ju då inget annat val än att ta om starten så han inte glömmer bort vad som gäller!! Förutom tjuvstarten så är jag nöjd med loppet. Det var en bana med mycket framåtsändade och det var bra för Vincent behöver träna på detta. Han kutade på som en galning och jag hann inte riktigt med på alla ställen. Jag får skylla på att det var så blött och halt i gräset att jag inte vågade springa på ordentligt!!

Är trots allt nöjd med dagen och allt kändes mycket bättre än vad det gjorde i helgen då jag inte tyckte någonting stämde!

tisdag 19 augusti 2008

Analyser

I morgon är det tävling i Nykvarn. Ska se det som ett ytterligt träningstillfälle till helgens officiella tävling i Nynäshamn. Har försökt analysera misslyckandet i Frövi och jag har inte blivit så mycket klokare. Jag har däremot blivt inspirerad av många duktiga förare och speciellet är det en som har inspirerat mig och det är Annica Aller!! Hon är hela tiden tydlig med att ge sina hundar kommandon tidigt och jag tror att jag börjat slarva lite med detta när jag kör Vincent! Han är väldigt beroende av att få kommandon i tid och behöver veta vad jag förväntar mig av honom. Om jag inte ger honom kommandon frågar han mig direkt och det märks tydligast på att han börjar skälla och hoppa mot mig, vilket han gjorde många gånger nu i helgen!! Så till nästa tävling måste jag skärpa mig och under banvandringen memorera de kommandon jag ska ge honom under loppet!! Detta låter ju helt självklart, men tror faktiskt att jag blivit lite nonchalant vad gäller detta!! Jag vet också med mig att jag tränat lite dåligt den här sommaren och det straffar sig ju självklart direkt! Eller dåligt har jag inte tränat, men jag har kanske fokuserat på lite fel saker och då menar jag att jag bara har fokuserat på kontakfälten och missat själva handlingsbiten med banor och kombinationer!!

Tror att man kanske måste misslyckas lite ibland för att utveckas och på så vis reflektera över vad man bör ändra eller lägga till i sin träning! Har bestämt mig för att glömma misslyckandet i helgen och bara ta lärdom av det som inte stämde! Nu är det nya tävlingar att ladda inför och jag kan bara ladda om och ge allt till helgen!!



En peppbild!!

måndag 18 augusti 2008

Hemsidekrångel...

Blir galen på hemsidor. Just nu krånglar Vincents hemsida och för stunden orkar jag inte fixa mer med den just nu! Har ändrat lite i bloggen också. Kände för att byta färg, det kändes så dystert med mörkgrå. Vi får se hur länge denna layout håller i sig, jag tenderar ju till att byta titt som tätt...

Idag har dessutom vår tv-sändning krånglat och jag har inte kunnat kolla på OS under hela dagen!!

Annars så har det inte hänt så mycket. Jag har tagit en långpromenad med Vincent och gått förbi vår nya lägenhet. Det finns många fina promenadvägar där upptäckte jag och det är ju superbra! Längtar verkligen till vi flyttar. Det kommer bli så skönt med ett rum till hemma och helt underbart med ett lite större kök!! Vill flytta nu!!

Eftersom det inte blivit något tv-tittande har jag passat på att lära Vincent lite konster. Det här är en ut av dem...




Frövi

Om jag skriver diskmaskinen så beskriver det på ett bra sätt hur helgen i Frövi gått tävlingsmässigt!! Alltså inte bra alls!! Vi diskade oss nästan direkt i början av alla lopp och i 3 av loppen gick jag av banan efter typ 4 hindret pga förvirring och total black out av hur banan gick så tyckte det var enklast att ta närmsta väg ut! Vincent är så känslig när det blir fel och jag hjälper honom inte genom att köra igenom en bana som jag inte kommer ihåg. Han tar nämligen på sig mycket av felen och blir bara stressad om jag inte visar ordentligt vart vi ska. Ska försöka analysera vad som gick fel den här helgen och sen ska jag radera bort den ur mitt minne! Han fungarade bra i alla starter och det är jag nöjd med. Kontaktfälten var också bra och det får jag ta med mig! Däremot så strulade slalom rätt rejält och det måste jag ut och träna i veckan för att se om det har blivit något problem där eller om det var en engångsföreteelse. Han hade svårt att komma rätt i ingångarna och föll tillbaka lite i gammalt mönster. Kanske berodde på att han blev stressad av alla fel och inte fokuserade ordentligt. Ja jag det återstår att se. Till vår tröst kan jag väl säga att banorna i agilityklassen var extremt svåra och det var många med oss som inte fick några resultat. I agilityloppet på söndagen så var det bara 3 stycken av alla startande i vår klass som gick runt utan att diska sig och bara en som var nollad!

Nu blir det till att ta nya tag och träna flitigt! På onsdag är det agility i Nykvarn, sörmlandscupen. Till helgen är det tävling i Nynäshamn och det är nästa officiella! Till den tävlingen ska jag ha med mig lite mer jävlar anamma och tävlingsboken som jag lyckades glömma hemma nu i helgen!! (Kanske var lika bra att det bara blev DQ iaf!!) :)

onsdag 13 augusti 2008

Pluggångest

Skolan har inte mer än börjat och jag har redan fått lite ångest! Jag går en kurs i projektmetodik och det är verkligen astråkigt!! Usch vad det känns oinspirerande för tillfället. Men det är väl bara att gilla läget antar jag... Måste köpa kurslitteratur för flera hundra kronor vilket inte heller känns kul när kursen håller på typ i 2 veckor! Blä!!
Nej jag vill ha fortsatt semester flera veckor till och efter det vill jag börja jobba. Är trött på pluggandet nu!

Ska ta en långpromenad med Vincent och rensa hjärnan. Det brukar alltid känns bättre efteråt! Om inte annat så får både han och jag lite motion som för min del är välbehövd!

Detta blev världens tråkigaste blogginlägg men kände för att skriva av mig lite...

tisdag 12 augusti 2008

Sektormöte

Ja då har jag kommit hem från mitt första sektor möte i agilitysektorn på Södertälje BK. Ska bli lite spännande att vara med och kunna påverka lite. Saker jag ska fixa eller ordna med på en gång blir att uppdatera SBK´s agilitysida. Känns lite läskigt, vet inte hur det fungerar men det ska bli kul också, hoppas jag!! Amanda N-K och jag ska ordna en agilityträff för alla aktiva agilitymedlemmar för att på så vis få en ökad gruppsamhörighet oss emellan. Vi vill satsa på att få igång agilityn på allvar och vara ett stort sammansvetsat gäng som är ute på tävlingar. Det skulle vara skitkul!!

Imorgon börjar skolan igen. :( Jobbigt med alla tentor och så men det är bara ett halvår kvar, sen kan jag äntligen börja tjäna lite pengar igen!!! Ska bli superskönt att ha en inkomst, skaffa bil igen och kunna unna mig lite extra då och då. Nu i september kommer vi att flytta till vår nya lägenhet också. Ska bli kul och skönt att ha det lite större, i alla fall ha ett rum till!

Nej nu ska jag gå och lägga mig. Måste vara lite pigg första skoldagen imorgon!

måndag 11 augusti 2008

Veckobadet

I helgen har jag och Riku varit på bröllop igen! Den här gången var det min kusin Klas Henriksson som gifte sig med sin Malin. Det var ett jättefint bröllop, en mycket trevlig fest med god mat och dryck!
Vincent fick bo hos svärföräldrarna Raija och Roger ute i Lännaskogen. Allt hade gått bra och Vincent fick sova i deras säng, under Rogers täcke! Jag kan tro att Vincent var nöjd med det! :)

Här hemma har Vincent precis fått ett bad. Han börjar bli ganska van vid sina bad. Hans päls är jättefin nu och inte i närheten av hur den såg ut för ett halvår sedan då den var alldels torr och mjällig, full med varpustlor. Vet inte om jag behöver fortsätta med baden så ofta längre, men jag fick ju direktiv att bada honom regelbundet hela livet ut. Fast det känns lite meningslöst när han är så fin i pälsen men å andra sidan tar det ju ingen direkt tid så det är kanske bäst att fortsätta med badandet!

I jakten på fin pälskvalité har jag varit ytterst noga med valet av foder. Jag har precis bytt till Orijen 6 fresh fish och jag märker faktiskt skillnad i hans päls. Den känns mycket glansigare och svartare. Innan åt han också Orijen, men inte den som bara innehåller fisk som proteinkälla. Jag var mycket nöjd med det fodret med, men måste nog medge att detta är snäppet bättre. Tyvärr dyrare också och Vincent har aldrig ätit så här dyrt foder tidigare... Men vad gör man inte för sin hund!! Känns ju schysst att ge honom ett foder han mår bra av!

tisdag 5 augusti 2008

Resumé Borlänge

Ja då har man landat här hemma igen. Jobbet har börjat igen och vardagen med alla rutiner börjar sätta sin prägel på livet igen!

Det var superkul att tävla i helgen och nytt för denna gång var att vi tävlade i lag. Det var jättekul och lagkamraterna var Pernilla med Terror och Eva-Marie med Märta och Kitty. Det gick inte så jättebra för vårt lag men vi hade konkurrens av sm-lag och många klass 3 ekipage så vi är nöjda ändå! Målsättningen med laget var inte att vinna utan att få till många lopp så man fick köra så mycket som möjligt. På det individuella planet knep Vincent och jag en andraplacering som bäst med pinne i hoppklass 2. Är ganska nöjd med våra övriga lopp trots att vi fick några fel här och där. Men på det stora hela så var Vincent duktig och det känns som många av de problem vi haft tidigare nu är borta. Vi börjar så smått bli ett team och det känns riktigt bra!!

Nu till något helt annat!! Här hemma planerar vi för en till dp!!!! Det är ännu lite på planeringsstadiet och det har planerats länge men nu är det mer eller mindre bestämt att en till ska det bli!!! Det är planerat till nästa år och troligast till våren/sommaren 2009!! Ska bli såå kul och spännande!!!!

måndag 4 augusti 2008

Borlänge

Lite bilder från helgen i Borlänge! Vi lyckades till slut i dagens sista hopplopp ta en pinne och därmed har vi två pinnar i hoppklass 2! Skriver mer om helgen senare, ska snart iväg till jobbet, efter en skön semester=tråkigt!!!



Vår start i hoppklass 2

Eva-Marie Nilsson från Södertälje BK med Märta- ett felfritt lopp


Vincent myser i sin bur efter en lång tävlingsdag

Så här tjusigt hade vi det i regnet!